Kanapka trzy sery
Czasem jest tak, że jesteśmy zabiegani. Szczególnie teraz, kiedy idą Święta. Przygotowanie potraw, zakupy, pakowanie prezentów , choinka, sprzątanie itp. Normalnie jakiś koszmar, bo aż tyle tego , że nawet nie mamy czasu zjeść. No i najłatwiejszym sposobem jest przygotowanie błyskawicznej zupki chińskiej... ooo nie, nie i jeszcze raz nie!
Dlatego postanowiłam podzielić się z wami moją szybką przekąską ale jakże sycąca no i na pewno kaloryczną, ale i tak święta idą wiec tego miesiąca raczej pod uwagę nie bierzmy, jeżeli chodzi o zdrowe odżywianie ^^
Zapraszam!
Składniki:
- Pita lub Panini (ilość jest tu indywidualna, zależy dla ilu osób robimy lub ile sami zjemy)
- Czatni
- Ser kozi
- Ser camembert
- Ser żółty
Sposób przygotowania:
- Wystarczy rozkroić pieczywo w pół, ale nie do końca, tak aby obie połowy nadal były połączone.
-Następnie Dodać dowolną ilość czatni ( ale też nie za dużo bo jej smak będzie bardzo wyczuwalny), potem dodać sery. Tu ilość jest też dowolna.
- Na koniec grillować do momentu, aż placek będzie chrupki.
W moim tym przepisie na jeden placek dałam 2 podłużne plastry camemberta, 2 okrągłe plastry sera koziego i jeden plaster sera żółtego.
Tak więc sami możecie się przekonać jak szybko robi się ten przysmak. Naprawdę, lepiej jest zjeść to co samemu można zrobić.
SMACZNEGO!
#niematojaksamemucossiezrobi
Komentarze
Prześlij komentarz